Ytringsfrihet

Vi fikk en oppgave om å skrive et leserinnlegg om ytrigsfrihet.

I følge loven har man teknisk sett lov til å skrive hva man vil hvor man vil. Ytringsfriheten beskytter oss men den beskytter oss ikke mot reaksjoner fra folk. Burde det være begrensninger på ytringsfriheten?

 

Jeg syns ikke at det bør være noen begrensning på ytringsfriheten, fordi da kan ikke folk si hva de vil. De mister friheten til å ytre seg. Null frihet betyr null demokrati. Jeg syns heller at det bør være et spørsmål om din egen personlige etikk. Man bør tenke selv at det er feil og si at f. eks alle muslimer er stygge. I følge ytringsfriheten er dette lov men ifølge etikk og respekt er det feil. Man bør selv vite at man ikke burde skrive ting som f. eks. hetser muslimer.

 

Det er mange land som har begrensinger på ytringsfriheten. Et av disse landene er Nord Korea. De har ikke lov å skrive hva de vil. Landene som har begrensinger på ytringsfriheten blir beskrevet som diktatoriske. Derfor hvis de blir sånn i Norge kan vi ikke lenger kalle oss et demokrati.

 

Derfor syns jeg at det ikke bør være begrensinger på ytringsfriheten. Ytringsfriheten bør være som den er i dag. Folk bør selv tenke hva som er riktig å skrive. Straffen for å skrive noe feil etisk sett er egentlig ingenting. Men jeg syns det er en straff uansett. Reaksjonene du får for å skrive det er en straff i seg selv.

– Marius Doks

 

Leave a comment

Filed under Uncategorized

Leave a comment